Medicina ramane de multe ori in urma ! Spune nu drogurilor ..

Dragi prieteni care cititi acest blog , va multumesc ca sunteti alaturi de mine si mi-am propus sa aduc cateva sfaturi pentru cei tineri in special . Astazi o voce tanara din muzica a trecut in cealalalta lume si sunt dator sa vin cu o parere despre ceea ce se intampla defapt cu cei tineri ..

Am incercat sa stau departe de acest subiect , vreau sa cred ca nu merita sa fie tarata prin atatea reviste de scandal si aparitii TV ,dar cum in Romania .. cancanul conteaza eu sunt un om banal si am spus ca nu trebuie sa intru in hora cu cei care vor rating .

Sunt doua aspecte pe care vreau sa le prezint aici si sa spunem ca am putea invata toti din aceste randuri care urmeaza sa le spun .

De ce medicina ramane in urma am sa va spun in cateva randuri si sper sa fiti de acord cu mine .

In showbiz au fost multe decese dar putini si-au dat seama defapt care este cauza lor . Medicina ramane in urma pentru ca sunt unele substante care sunt facute sa nu apara decat in ultima faza sau poate nici atunci .

De multe ori aflam ca medicii nu pot da un diagnostic dar nimeni nu spune de ce .

Consumul de droguri reprezinta o problema de mare importanta si complexitate pentru noi toti.

Drogul are de multe ori forma unei astfel de experiente, care reuneste: curiozitatea, dorinta de a incerca ceva nou, de a experimenta totul si dorinta de a-si ridica performantele . In multe cazuri oboseala este cumva contracarata cu consumul lor .

Efectele consumului de droguri asupra inimii si a vaselor de sange acopera un spectru larg, de la batai rapide ale inimii pana la un atac de cord.

Metamfetaminele, de exemplu, induc o tensiune arteriala ridicata care poate determina spargerea vaselor de sange si poate provoaca un accident vascular cerebral.

Consumul de droguri injectabile distruge venele si poate produce infectii bacteriene ale vaselor de sange si ale valvelor inimii.

Consumul drogurilor de club, ecstasy, prezinta riscuri cardiace grave. Se absorb rapid si elibereaza compusi care impiedica organismul sa le descompuna. Cu cat raman mai mult timp in organism cu atat creste riscul de a provoca batai neregulate ale inimii sau chiar insuficienta cardiaca.

Abuzul de steroizi anabolici poate creste nivelul colesterolului LDL din organism, sau colesterolul „rau”, si poate reduce nivelul colesterolului HDL, sau colesterolul „bun”, crescand riscul aparitiei unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

Efectul cel mai nociv asupra cailor respiratorii si al plamanilor este cauzat de drogurile inhalabile, inclusiv marijuana, tutun si alte inhalante. Inhalarea pe nas, „trasul pe nas”, de heroina sau cocaina descompune tesutul nazal. In timp, tesutul nazal care separa pasajele nazale, septul, poate fi perforat (apar „gauri”).

In plus, marijuana sintetica sau „ierburile” de multe ori produc sincope in respiratie. Drogurile inhalante si alte antidepresive, cum ar fi heroina si analgezicele, pot incetini organismul pana in punctul in care persoana inceteaza sa mai respire.

Cocaina, heroina, analgezice si ierburile pot provoca iritarea stomacului si aparitia senzatiei de greata si a varsaturilor, iar cocaina declanseaza de multe ori dureri abdominale.

Orice drog inhalat pe nas poate cauza probleme de inghitire.

Heroina, indiferent de modul in care este ingerata, provoaca de cele mai multe ori constipatie.

Cocaina si heroina pot afecta intr-un mod dramatic rinichii, fiind necesara dializa sau transplantul de rinichi. Si consumul de ierburi poate avea intr-un timp foarte scurt acelasi efect.

Alte droguri cauzeaza insuficienta renala in moduri mai putin directe. De exemplu, consumul de ecstasy este adesea insotit de o activitate fizica intensa. Efectele combinate ale consumului de droguri si ale miscarii produc supraincalzirea corpului, deteriorarea muschilor si eliberarea de substante toxice in circuitul sanguin. In incercarea de a filtra aceste substante, rinichii sunt deteriorati si pot esua complet.

Ca si rinichii, ficatul ajuta la eliminarea produselor reziduale nocive din organism. Drogurile, precum inhalantele, suprasolicita ficatul si pot cauza deteriorarea celulelor hepatice sau chiar insuficienta hepatica.

Consumul de droguri injectabile poate creste riscul imbolnavirii cu hepatita virala care poate produce leziuni hepatice si insuficienta hepatica.

Utilizarea steroizilor poate contribui la aparitia cancerului la ficat.

Mare atentie la ultima parte astfel incat am sa va dau o declaratie venita pe un site monden despre moartea Denisei  „Dimineață au dus-o la autopsie foarte devreme. Decesul a fost consemnat pe hârtie la ora 4.00. Îmi spunea legistul că în viața lui nu a autopsiat pe cineva într-o stare mai decăzută decât Denisa. Ea ajunsese să aibă 23 de kilograme, iar ficatul ei era o pastă”, a mai spus jurnalista Mara Bănică.

Related posts:

Don't be shellfish...Pin on Pinterest1Share on Google+1Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0Share on Facebook2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*